Ми в соціальних мережах:
facebook-group

sipbudbc@gmail.com

clear-image
Написати нам
  • Виготовлення будинків
    за канадською технологією

    від150 $
    за 1 м²

    tag
    Заявка на розрахунок:


    Розрахувати
    Заявка на розрахунок:
    Розрахувати

Різновид фундаментів для каркасних будинків

Споруда із СІП панелі, завдяки своїй легкій конструкції, дозволяє економити фінансові кошти на матеріалах і проведенні робіт, а також значно знижує витрати часу. Застосування такої методики будівництва стало більш доступною альтернативою дорогих фундаментів.

Будівництво за канадською технологією фото 1 Будівництво за канадською технологією фото 2 Будівництво за канадською технологією фото 3

У будівництві використовують такі основні типи фундаментів:

  • бетонний ростверк на залізобетонних палях з дрібнозаглибленим зануренням;
  • стовпчастий;
  • залізобетонна плита або утеплена шведська;
  • свайно-гвинтовий фундамент.

Бетонний ростверк на залізобетонних палях з дрібнозаглибленим зануренням

Конструкція має вигляд залізобетонної смуги, що розміщується в грунті по всьому периметру каркасного будинку. Дана конструкція досить проста, але потужна і трудомістка, з великою кількістю витратних матеріалів.

Тому застосовується в основному в тих випадках, коли в СІП панельної каркасної будівлі заплановано підземний гараж або підвальне приміщення.

Стовпчастий фундамент

Даний фундамент передбачає розміщення опорних стовпів по кутах споруди і перетинаннях несучих стін, куди буде припадати основне навантаження. Така конструкція визнана надійною, не вимагає проведення додаткової гідроізоляції. Активно використовується для СІП-панельних будинків, дачних будівель, гаражів, бань.

Стовпчастий фундамент рекомендується застосовувати на грунтах, не схильних до «здиманюю» і «переміщенню».

Стовпи бувають з бетону або цегляної кладки, їх встановлення здійснюється на засипане щебенем або крупним піском простір.

Залізобетонна плита

Даний фундамент може бути як стрічковий дрібнозаглиблений, так і стовпчастий. Весь вільний простір в таких фундаментах засипається піском або щебенем, а далі заливається високим шаром бетону або залізобетону (з впровадженням арматури).

На виході виходить монолітна плита, яка не піддається деформації при переміщенні грунту, а пересувається разом з ним.

Використання такої конструкції дозволяє під бетонною стяжкою розмістити пінопласт, тим самим «утеплюючи» фундамент, що дає таку перевагу, як економія: підлогу для першого поверху не знадобиться з СІП панелі, ціна, відповідно, на загальні витрати знизиться.

Монолітний тип фундаменту не вимагає використання дорогої техніки і підходить для будь-якого планування будівлі.

Пальово-гвинтовий фундамент

Даний фундамент застосовують при будівництві СІП панельних конструкцій на складних, несприятливих грунтах, а також на рекреаційних землях.

Палі вкручуються в грунт, їх верхні частини зшиваються балками, швелером або профілем, в результаті чого утворюється жорстка і надійна конструкція, яка застосовується навіть в багатоповерховому будівництві.

Будівництво за канадською технологією фото 4 Будівництво за канадською технологією фото 5 Будівництво за канадською технологією фото 6

Перш ніж почати будівництво каркасної СІП споруди, прорахуйте разом з фахівцями найбільш оптимальний варіант фундаменту саме під ваш проєкт. Правильний вибір фундаменту дозволить уникнути більшість проблем, а також є запорукою успішного будівництва і майбутньої якості споруди.

 
 
Швидке замовлення:
+380
Чекаю дзвінка



Відправити
Вхід на сайт:

запам'ятати мене
Відновлення пароля:
Інструкція по відновленню пароля
буде відправлена на пошту вказану
при реєстрації на сайті.
Реєстрація:

Зареєструватися